De beste tipsene for belysning av hagen din


Nicole Wilson (@newgenerationgardens) er hagedesigneren som etter mange år som skodesigner i motebransjen for bl.a. «Acne studioes og & Other stories», valgte å bytte beite til sin store lidenskap: hagearbeid.

I sitt selskap New Generation Gardens jobber hun for å realisere hagedrømmer ved å designe og style hager, gårdsplasser og andre utendørsmiljøer. Hennes åpenbare følelse for farge, form og design gjør oss nysgjerrige på hvordan hun tenker når det gjelder belysning i hagen. «Det er så mye du kan gjøre med belysning i hagen for å kunne nyte hagen hele året», sier Nicole.

Optimal partier

Til alle hagestuer

Teste ulike typer lyskilder og fargetemperaturer

Med forskjellige typer lyskilder kan du leke med effekten de gir, avhengig av om du plasserer lyskildene foran, bak, over, under, på nært hold eller på avstand. Avhengig av lyskildens fargetemperatur gir de forskjellige uttrykk i hagen. For eksempel kan du forsterke grønne toner og betong med hvitt lys, og forsterke røde, brune og gule toner, tørkede planter og materialer som cortens, med varmere lys.

Men hvis du skal begynne et sted, er dette mine beste tips:

  • Inngangen og veien opp til inngangen - Det er her vi beveger oss hver dag. Hver dag drar vi hjemmefra, og hver dag kommer vi hjem. Å belyse gangen mot inngangsdøren er bra fra et funksjonelt perspektiv, men gir også en innbydende og koselig følelse.
  • Blikkfang - som lyser opp vakre detaljer, steder og planter lenger ute i hagen, og som du dermed også kan nyte fra innsiden av huset, når det er mørkt ute og du bare ville se ut. En måte er å belyse et tre nedenfra eller noe annet pent du liker. Kanskje et drivhus, en vakker busk eller planter i blomsterbedet, som har en fin struktur selv om vinteren. Tips om planter som har en fin struktur om vinteren er for eksempel prydgress, anisisop og høsteanemoner.
  • Optimal partier

  • Lyskilder - Sats på flere svake lyspunkter fremfor noen få og sterke.
  • Varme lystoner Jeg liker generelt å jobbe med varmere lys, for en koseligere og mer innbydende følelse. Fargede filtre er ikke en favoritt hos meg, men noen ganger velger du et hvitt lys (litt kaldere enn varmt) når jeg skal belyse og forsterke for eksempel grønt og betong.
  • Juliana Grand oase

  • Objektbelysning - Jeg foretrekker å belyse planter, busker og gjenstander rundt huset i stedet for å belyse selve huset for mye.
  • Gjennomtenkt - Ikke alt trenger belysning etter min mening. Det beste vil være hvis noen deler av hagen er i skyggen slik at det skapes dynamikk og kontrast.
  • Juliana Grand oase

Til alle drivhus

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden