Akkurat nå tilbyr vi delbetaling med 0% rente i inntil 36 måneder. Les mer
HAGESTUE
20% RABATT

t.o.m. 8. juli
HAGESTUE
20% RABATT
t.o.m. 8. juli

Vi er med deg
hele veien

Mange har fått oppfylt sin hagestuedrøm hos oss. Vi har norges beste hagestuerådgiverer - de står klare til å hjelpe deg med å nå din egen hagestuedrøm. Både før og etter kjøpet.

Kontakt oss →

Vanlige spørsmål om hagestuer

Hvorfor skal jeg velge et grunnbehandlet og kanskje også et grunnmalt reisverk?

Reisverk må som hovedregel alltid både grunnmales og males med dekkmaling, for å beskytte mot råte, sopp og insekter. Hos oss kan du i tillegg velge mellom reisverk som har fått en ekstra grunnbehandling som gir ekstra beskyttelse, og reisverk som har fått denne grunnbehandlingen OG er blitt grunnmalt. Velger du et grunnbehandlet reisverk får du ekstra beskyttelse og velger du grunnbehandlet og grunnmalt, får du ekstra beskyttelse OG du sparer deg for mye tid.

Grunnbehandlet

Her får reisverket en vannbasert grunnbehandling med impregnerende egenskaper. Dette beskytter mot råte, sopp og insekter. Grunnbehandlingen skjer ved å dyppe de forskjellige delene ned i en tank med impregnerende midler. Reisverket må deretter grunnmales og dekkmales innen 3-6 måneder fra levering med vannbasert maling. Med andre ord kan reisverket males en stund etter monteringen. Bruk gjerne kvistlakk for å forhindre harpiksblødning.

Grunnbehandling + hvit grunnmaling

For utvalgte reisverk tilbyr vi levering med ferdig hvit grunnmaling som gjør at dekkmalingen sitter bedre. Reisverket er da behandlet og deretter spraymalt med hvit maling (RAL 9016), en vannbasert akrylmaling med en halvmatt finish. Alt du trenger å gjøre er å male reisverket etter montering. For tilstrekkelig beskyttelse bør toppstrøk gjøres innen 3-6 måneder etter levering. Følg alltid fargeleverandørens instruksjoner.

Hvorfor får jeg innvendig kondens i hagestuen?

Kondens på innsiden av et glass skjer hovedsakelig i den kalde årstiden. Årsaken er at overflaten av glasset på innsiden har en lavere temperatur enn selve romluften. Glasset i uterommet avkjøles av uteluften fordi glasspartiene ikke har brutt kuldebro, noe som betyr at utsiden av profilene har direkte kontakt med innsiden. Når den varme og fuktige romluften treffer den kalde glassoverflaten, blir det kondensutfelling på glasset. Luften i en hagestue er også generelt mer fuktig enn resten av huset, siden svingningene mellom kulde og varmt er større. Temperaturforskjellene betyr at det produseres mer fuktighet som kan forårsake kondens på glasset. Kondensvann utfelles på glasset når luften inne i hagestuen er så fuktig at duggpunktet er over glassets temperatur (ved den temperaturen blir fuktigheten 100%). Den innvendige kondensen kan motvirkes ved effektiv ventilasjon.

Grønt Fokus tilbyr en ventilasjonspakke spesielt tilpasset for våre hagestuer. Du kan også kontakte et lokalt ventilasjonsfirma som kan se over ventilasjonsbehovet i hagestuen din.

Kan jeg få reisverk til hagestue på egne mål/spesialmål?

Siden våre reisverk er forhåndskappet og tilpasset våre skyvepartier og tak, er dette ikke mulig. Det finnes imidlertid en rekke ukappede reisverk som en kunde selv kan tilpasse seg til en viss grad.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden