Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

BIRGITS MAGISKE UTEPLASS


Av og til føles det helt fantastisk å bli inspirert av andres idéer og pågangsmot. Å få oppleve nye og spennende løsninger man ikke hadde kommet på selv, kan virkelig starte en prosess for å gjøre det enda bedre hjemme hos seg selv. Hjemme hos Birgit finner man mange spennende løsninger, og midt blant dem alle finner du en herlig, frittstående hagestue, fylt med usedvanlig spennende interiør.

Så Birgit, hvordan dukket den aller første idèen om å få deg en Lykke hagestue, opp?

- Det poppet stadig opp reklamer for hagestuer og vi klikket inn for å lese mer. Det er veldig åpent terreng her vi bor og det blåser en del. De to første somrene forsøkte vi diverse vindskjerming med blandet hell og kom frem til at en hagestue med glassdører ville være perfekt. Vi tenkte først å designe selv i stil med huset, men etter at vi så hagestuemodellen Lykke fant vi ut at den var ganske lik i stilen vi ønsket oss og rimeligere enn å bestille materialer selv + tidsbesparende.

Hva var viktig for deg da du valgte designen til din hagestue?

- Den måtte passe inn til den øvrige stilen vi har her.

Lycka uterum


Når er den beste tiden å være ute i hagestuen og hva gjør du aller helst der da?

- Å ta med seg kaffekoppen ut der på morgenen og krype oppi den deilige hengestolen og bare nyte stillheten og fuglekvitter, er herlig. Vi syns også det er hyggelig å ha gjester i hagestuen og så flott å sitte der å se solnedgangen med noe godt i glasset. Hagestuen er vår/høst isolert, men vi bruker den også på godværsdager på vinteren og fyrer opp peisbordet for å få det lunt og koselig.

Lycka uterum


Hva er det beste med å ha en hagestue, og hva er du mest fornøyd med?

- Det er at den forlenger hagesesongen, for selv om det er surt ute, er det godt og varmt inne i hagestuen. Det er særlig i mars/april og september/oktober at hagestuen gjør at vi sitter mer ute. Åpner opp for varmende solstråler og stenger igjen for kald vind. Koselig er det også når regnet trommer på taket og du sitter tørt og slipper å fly inn med puter og stæsj.

Lycka uterum


Du har et veldig spennende interiør i hagestuen. Fortell oss om hva riktig interiør kan gjøre for stemningen i en frittstående hagestue som dette?

- Jeg ville at hagestuen skulle være helt annerledes enn stuene inne, så her må det være hagemøbler. Stilen er moderne og veldig personlig, en blanding av designmøbler og møbler laget av husets møbelsnekker. Hengestolen med den deilige puten er den beste sitteplassen, så her gjelder ´førstemann til mølla´ Det store speilet gjør at rommet virker større og gjenspeiler naturen utenfor. Den gedigne taklampen i bambus er et solid blikkfang og jeg elsker den!

Lycka uterum


Hva sier venner og familie når de ser hagestuen din?

- De sier den er kjempekoselig og gjerne kunne tenke seg en slik selv.


Hva er det viktigste interiøret i hagestuen din, om du bare får nevne én ting?

- Helt klart `BAMBOO` den svære håndlagede pendelen av bambus som er hele 120 cm i diameter (Importert fra Bali). Virkelig prikken over i´en!

Lycka uterum


Du har jo mange følgere på din instagramkonto @bibbishus. Hvilke kommentarer får du om hagestuen din?

- Får masse positiv tilbakemelding om hagestuen, og det er bilder/videoer av den som får mest engasjement av det jeg deler. Ser ofte kommentarer som `magisk` `nydelig` `fine hagestuen`. Følg meg gjerne på @bibbishus der jeg deler bilder av hagestuen gjennom alle årstider.


Hva synes resten av familien om hagestuen? Er det noen familiemedlemmer som har blitt mer imponert enn andre?

- Madell, vårt barnebarn er veldig glad i hagestuen og syns det er stor stas når vi samles der. Skal vi spise kake eller steke vafler insisterer hun alltid på at vi skal gjøre det ute i hagestuen.

Lycka uterum


Har du et godt tips til de som vurderer å få seg hagestue?

- Jeg ville spurt meg selv hvor mange kvm trenger jeg, og skal hagestuen romme en lounge, spisebord eller begge deler? Det er også viktig å spørre seg om den skal brukes hele eller deler av året. Vi valgte en hagestue fra vår til høst. Vi brukte mye tid på plassering på tomten, og laget en mal som vi flyttet rundt på for lettere se hvordan den ble plassert i forhold til sol, utsikt fra hovedhuset, naboer. Sånn den står nå er den fint integrert i resten av uterommet, der bakveggen fungerer som levegg for spiseplassen. Vi har sol inn i hagestuen fra formiddagen til den går ned over åkeren på kvelden.


Les mer om vår flotte hagestue Lykke.

 


Skap et hjem fylt med glede! Bestill katalogen for 2024 som er fylt med inspirasjon og tips.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden