Vi fyller 30 år og gir 30% rabatt! Årets beste pris! Se her

”Jeg har funnet roen og jeg elsker det!”

En hagestue kan brukes til det meste. Det er noe som en av Sveriges største treningsprofiler, Sabina Dufberg kan skrive under på. Da Sabina trengte en ny treningsplass falt valget på en lys og naturnær hagestue.

Sabina Dufberg er personlig trener, forfatter og tidligere programleder for Biggest Loser i Sverige. Hun bor i Huddinge utenfor Stockholm med mannen og to barn. Da barna ble for store for fellesrommet sitt, måtte hennes elskede treningsrom gi plass til et soverom til sønnen Nicholas. Sabina trengte dermed en ny plass til treningen sin, og hun tok beslutningen om å bygge seg en hagestue.

– Jeg må ha lys for å føle meg bra, spesielt under den mørke tiden på året. Utemiljøer er også viktige for meg og jeg ville ta vare på utsikten fra huset. Derfor var det selvsagt å velge en hagestue som kunne gi så mye naturnær følelse som mulig, sier Sabina.

Sabina ville ha en hagestue med så store glassflater som mulig, men som likevel isolerer bra på vinteren. Valget falt på hagestuen Lykke, som takket være store åpningsbare glasspartier gjør det enkelt å trene innendørs, men som også gir mulighet til å kunne løpe inn og ut på flotte vår-, sommer- og høstdager.

– I Lykke er jeg innendørs og utendørs på samme tid. Min nærmeste nabo er naturen og jeg ser trærne, himmelen, alt det grønne og lyset. Der inne finner jeg både harmoni og helse.

Ved hjelp av håndverkere lagde Sabina et hull i den bakre veggen og bygget deretter også en bod og et toalett med inngang fra siden. Håndverkeren monterte hagestuen som nå troner på høyden i Huddinge.

Med plass for trening og avslapping

I den 21,5 kvadratmeter store hagestuen kan Sabina maksimere treningen. I hagestuen har hun en power plate, en spinningsykkel og en yogamatte. Flere og større treningsapparater kommer snart til å holde dem med selskap.

Til alle hagestuer

– Når jeg har tid til overs på kvelden setter jeg på favorittlåtene mine over høyttaleren, setter meg på spinningsykkelen og kjører i 30 minutter. Da er jeg helt og fullt tilstede med den fantastiske utsikten over høyden.

Sabina har valgt å benytte hele hagestuen til trening, men mener det er viktig å huske på at det eneste man trenger for å kunne trene, er kroppen. Hagestuer kan dermed ha mer enn et bruksområde.

– I blant setter vi sammen en hinderbane i hagestuen for barna og leker sammen. Å trene og omgås med hele familien kan man jo gjøre i enhver hagestue.

Med et fullspekket skjema som både gründer av helse- og treningsappen "Stronger Better You" og som en flittig brukt foreleser, trener og coach på treningsreiser er det viktig for Sabina å ha en plass der hun kan finne roen. Takket være de isolerende glasspartiene er det musestille i treningsrommet, noe som gjør det til en ultimat plass å meditere. Sabina avslutter ofte treningsøkten med å sitte på yogamatten og bare nyte stillheten.

– Her trener jeg for å føle meg vel både på inn- og utsiden. Når jeg har trent kroppen har jeg også trent hjernen. Det er min egen stund. Jeg har funnet roen og jeg elsker det!

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden