Vi fyller 30 år og gir 30% rabatt! Årets beste pris! Se her

”Atelieret har gitt meg større livskvalitet”

Da Thomas ble pensjonist fikk han masser av tid til overs. Det var dette som gjorde at han fant veien tilbake til kunstmalingen, en interesse han ikke hadde kunnet dyrke på mange år. Behovet for riktig lys og plass gjorde det vanskelig for Thomas å dyrke sin gjenoppdagede hobby inne i huset. Løsningen ble en helt ny hagestue.

Thomas Berhof bor i Gottskär i Sverige med sin kone. Han arbeidet som konsulent innen IT-bransjen, før det var på tide å gå i pensjon for snart fem år siden. Da dagene ikke lenger kunne fylles med arbeid trengte Thomas å finne nye måter å fylle tiden sin på. Han fant frem sitt gamle staffeli og begynte å male igjen.

– Jeg stod i begynnelsen og malte ute i garasjen eller ved altandøra til stua. Men det var enten dårlig lys, eller så begynte jeg å søle farge rundt meg. På toppen av det hele måtte jeg jo bære alt frem og tilbake hele tiden, sier Thomas.

Det var Thomas kone som foreslo at de skulle bygge en hagestue til malehobbyen hans. På en side av huset fantes det en altan som sjelden ble brukt, til tross for utsikt over en fjord. Altanen kunne fremdeles benyttes ved å montere en hagestue rett oppå. Og ettersom grunnen allerede var der valgte Thomas å bestille kanalplasttak og vår/høst skyvedører og -vinduer, som enkelt kunne monteres på samme sted.

En plass for inspirasjon og kreativitet

På den tidligere ubenyttede plassen i hagen står det nå en hagestue, fylt opp med staffeli, pensler og fargetuber. Noen vekster og en høyttaler har også fått lov til å flytte inn. Omgitt av skog og med utsikt mot fjorden har Thomas skapt en plass som gir både inspirasjon og økt kreativitet.

– Når solen titter frem bader hagestuen i et lys som ikke kan gjenskapes inne i huset. Her har jeg alle redskap som trengs, alt samlet på en plass. Jeg kan dessuten spille musikk så høyt jeg vil uten å forstyrre noen.

Nå har Thomas hatt hagestuen sin i to år. Hagestuen er ca. 12 kvadratmeter, noe som i følge Thomas er passe stort for et atelier. Og han fyller dagene sine med en lidenskap han nesten hadde glemt han hadde.

– Jeg opplever en større livskvalitet nå som jeg kan vie meg helhjertet til min store interesse. I atelieret finnes det plass for alle elementer i skapelsesprosessen, og med naturen som omgir atelieret har jeg fått enda større skaperglede.

Til alle hagestuer

I hagestuen har Thomas og familien alt rukket å skape mange fine minner. Når barnebarna er på besøk males det flittig i atelieret, og kjøleskapet prydes av flere tegninger og malerier som er malt av de små. Og ikke nok med det; Thomas venner ble så imponerte av maleriene hans at de ville kjøpe dem!

– Det er helt klart veldig gøy å vite at noe jeg selv skapte i hagestuen nå henger innrammet på noen annens vegg.

Et rom 365 dager i året

Thomas benytter sin hagestue året rundt. På våren og sommeren åpnes dørene mot vannet opp, og i de kaldere månedene bruker han en enkel varmelampe som gjør hagestuen behagelig på bare noen minutter. Thomas har ikke angret på at han kjøpte hagestue og anbefaler alle å skaffe seg en, men man bør fundere på noen ting før man setter spaden i jorda.

– Først og fremst synes jeg at man skal tenke over plasseringen til hagestuen. Tenk også på hva du vil bruke hagestuen til. Ønsker du et rom for sosial omgang eller skal du dyrke en hobby? Hvis man planlegger rett tror jeg man får større glede av hagestuen.

Om du skulle beskrive hva din hagestue betyr for deg med tre ord – hvilke ord velger du da?

– Kreativitet, inspirasjon og livskvalitet. Jeg kunne ikke drømt om at det skulle bli så bra som det har blitt. Takket være hagestuen kan jeg vie livet mitt til malingen igjen.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden