Ja takk, jeg vil gjerne gjøre et godt høstkjøp! Se alle tilbud her!

Tradisjonelt, rødmalt og pittoreskt!


Den gamle bygningen på morfars gård ble totalrenovert. Prikken over i`en ble en hagestue som ble ett med den gamle tømmerkåken.

Morten Lindroos jobber med maskinsalg. Men han er utdannet elektriker og i seg har han fremdeles snekkerdrømmen fra barndommen. Hendigheten kom til syne da han og pappaen begynte å renovere det gamle slekt-klenodiet på gården. Det nye bygget skulle gifte seg med huset og omgivelsene.

– Den gamle altanen lå på nordsiden og vi bor ganske høyt, så det kunne være vindfullt selv på sommeren, forteller Morten. Det er vel bare det gamle tømmerreisverket som er originalt, men vi har gjort alt i gammel stil. Det er tradisjonelt og rødmalt. Til og med gjerdet gjorde vi så pittoreskt som mulig. Hagestuen måtte derfor tilpasses stilen til omgivelsene.

Det ekstra rommet stod klart i mai 2014, i tide til sønnen Antons fødselsdag. Da hadde Morten og pappa jobbet med det siden snøen forsvant noen måneder tidligere. Sluttregningen endte på 50 000 kroner.

– Vi valgte rødfarget med glasspartier. Og et falset stålplatetak med isolering og spotter. På det gamle altangulvet la vi styrofoam og klikkgulv med ett utseende som matchet de mørke flisene i hallen. Resultatet ble veldig bra.

Sønnene på 5 og 3 år har gjort hagestuen til sin egen plass og har til og med sitt eget bord. Hagestuen er ikke veldig stor med sine 13 kvadrat, men det var viktigere å få det hele til å passe sammen.

– Vi er veldig fornøyde. Det ligger i tilslutning til vårt store landkjøkken. Vi sitter i hagestuen og spiser og drikker vin, og stirrer ut på åkermark og skog. Det er himla fint å sitte der også når det regner. Til og med hundene elsker å ligge der og steke i den varme solen. Gjestene som kommer på besøk gir også tommel opp.


Ange postnummer för att få riktade erbjudanden