Hagestue og drivhus - velg levering og betaling til våren Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 20 januar.

Et godt liv på kjøpet

Vi har hilst på hos to par hagestueeiere; Kajsa og Preben har en helårs vinterhage, og Malin og Jørgen har en hagestue for vår/høst. De første har modellen Glede og de andre har modellen Feire. Parene gjorde helt ulike valg, som gjør at disse uterommene får helt ulike totalkostnader. Her forteller de om hvordan de tenkte og hva som er inkludert i deres totalpris.

I 10 år snakket Kajsa og Preben om å skaffe seg en vinterhage. Og så en dag tok de bare tak i det. De ville binde sammen huset med den nyanlagde hagen, og nyte utsikten til rognebærene som blir illrøde på høsten og hvetefeltet som lyser som gull. Det skulle også bli plass til oliventre og fiken. Her ville de omgås med barn og barnebarn, og ha store fester for slekt og venner. Løsningen ble derfor en vinterhage, som er navnet man bruker om helårs hagestuer.

- Vi omgås virkelig her og nyter lyset og en fantastisk utsikt. Vi har ingen tv. Fokus er i stedet på måltider og gode samtaler. Vinterhagen er helt enkelt vårt fest og hyggerom. Vi er i vinterhagen så ofte vi kan.

”Der er den!”

Lysinnslippet var viktig for Kajsa og Preben da de valgte vinterhage. Vinterhagen Glede hadde mange skyvepartier og to gavlspissvinduer, noe som gjorde valget enkelt. To vegger kan de åpne helt opp.

- Da vi så Glede for første gang, sa vi: Der er den! Etter dette sjekket vi ikke ut flere vinterhager.

Til alle hagestuer og vinterhager

Uteplassen ble oppgradert med en hagestue

På Malins og Jørgens uteplass var det forblåst og kaldt. Selv i pent vær satt de og frøs, helt til de fikk nok og begynte på ”prosjekt hagestue”. Nå sitter de ute og inne på samme tid, helt uavhengig av både vær og vind. Det er 17. april og termometeret viser 20 plussgrader inne i hagestuen og bare 10 plussgrader ute. Solen har varmet stuen opp og det er er varmt og skjønt.

Valg som gjør livet bedre

Hagen og huset avgjorde størrelsen på hagestuen. Malin og Jørgen maksimerte arealet så mye som mulig. De har et hus i bare en etasje, så for å kunne komme inn under takrennene og få riktig helling på taket til hagestuen, valgte man hagestuemodellen Feire på 21 kvadratmeter med et brutt hjørne.

Et byggefirma gjorde hele jobben

Kajsa og Preben la ut alt av arbeid med vinterhagen ut på anbud. Dette fordi de hadde en stor jobb å gjøre ute i hagen før selve monteringen av vinterhagen kunne begynne. Byggefirmaet som fikk oppdraget jevnet ut tomten der vinterhagen skulle stå, gjorde grunnarbeidet, støpte betongsålen og monterte vinterhagen. På to uker var alt klart. Arbeidskostnaden ble en stor del av totalkostnaden, og totalprisen kunne derfor blitt en del rimeligere, om man hadde gjort ting selv.

Malin og Jørgen gjorde meste selv

De ville ha et solid og vedlikeholdsfritt gulv, og støpte derfor en betongsåle. De la også gulvvarme i sålen og deretter fliser på toppen. For Jørgen, som er blikkenslager, var det lett å fikse taket selv, naturligvis. Stålplatetak gir godt med behagelig skygge på sommeren.

- Vi har valgt det vi ville ha. Vi skal jo bo her lenge. De valg vi har gjort øker verdien av hagestuen og følelsene for den. Vi ønsker å leve godt her og nå, og har gjort en investering for framtiden, sier Malin.

Les videre

Fakta

Malin & Jørgen

Bor: sammen med samboeren, Jørgen.
Hagestue: Feire på 21 m2 før vår/høst.
Malins og Jørgens tips: Velg den hagestuen du helst vil ha. Du kommer til å bruke hagestuen i mange år, og den vil være verdt hver krone. Det er en investering for framtiden, og du får kostnadene tilbake hvis du en gang skal selge huset.

Fakta

Kajsa & Preben

Bor: Jursla, med mann og tre barn
Skyvepartier: Skyvedørene Isomax Pluss for helårs vinterhage
Fasadeparti: 3,2 meter brede og 2,1 meter høye
Bruk av vinterhagen: Til sosial omgang. Ved visse festligheter kan de være 30 personer rundt middagsbordet

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden