INNTIL 30% RABATT PÅ VÅRE POPULÆRE DRIVHUS GJØR ET KUPP NÅ

Tips


Tilbake

Planlegg ditt drivhus


Et drivhus skal du ha lenge og bruke mye. Det er viktig at du velger ett som passer dine behov og ønskemål. Vi hjelper deg å planlegge!  

Størrelsen teller!

Mange oppdager at de bruker sitt drivhus mer enn de kanskje trodde fra starten. Hvor mye plass trenger du for å kunne jobbe og dyrke i ditt drivhus. Når tomatplantene strekker seg mot himmelen vil du kunne trenge god takhøyde. Velg en størrelse som både plantene og du som hobbygartner kan trives i.

 

Tegn og planlegg

Skriv ned alt det du vil ha i ditt drivhus. Dyrkningskasse, bord, stoler, hyller, jord, heller osv. Da vil du få en pekepinn på hvor stort drivhus du trenger. Skal du først og fremst dyrke, trenger du kanskje en plass med lite vind og mange soltimer. Unnvik skyggende trær og se til at underlaget er godt drenert. Skal du bruke ditt drivhus til å sitte i hagemøbler og nyte en kopp kaffe, ønsker du kanskje en plass med mer skygge eller ganske enkelt bare plassere det på favortittplassen i hagen din. Tenk også på hvordan du vil lufte og vanne.

 

Legg en god grunn!

Ditt drivhus skal stå stabilt. Det enkleste er å støpe fast den integrerte sokkelen.

 

Innred og møblèr!

Du vil ha dyrkningskasser og hyller. Men du vil sikkert også ha et sted å sitte og nyte synet av dine planter og herlige dufter. Har du plass til en liten stol i hjørne. Eller kanskje du til og med ønsker å ha plass til en liten sofagruppe?

 

Krydder til matlaging eller middelhavsplanter?

Hva vil du dyrke? En hage med krydder, urter og tomatplanter krever ikke så stor plass. Men kanskje du ønsker å drømme deg bort til Middelhavet med oliventrær, sitrustrær eller større planter og blomster. Da kan det være lurt med større plass.

 

Tenk utenfor krukker!

Man kan dyrke i nesten hva som helst. Du behøver ikke begrense deg til ordinære krukker. Vær litt kreativ og dyrk i vannkanner, sinkbaljer eller gamle kasser. Bygg din egen, personlige oase!

 

Byggesøknader

Frittstående drivhus under 15 m2 med en takhøyde på maksimum 3 meter krever ikke byggesøknad. Du trenger imidlertid underskrift fra naboen hvis du ønsker å plassere drivhuset mindre enn 4,5 meter fra nabogrensen. Men det kan være forskjeller fra kommune til kommune så sjekk alltid med din kommune!  

 

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden