Drivhuset ble et prosjekt for hele familien

Familien Norman liker å ha noen prosjekter på gang. Først bygde de huset. Så kom bassenget. Etter det igjen ble det drivhus - og barna har hjulpet til med alt. Nå er det på tide med en vinterhage, ler Annica. Og garasje. Men da har vi ikke mer plass!

Fakta

Famillien Norman

Familie: Annica, Bjørn, Gry 7 år, Max 5 år
Produkt: Oasen Junior Orangeri 11,4 m2
Bor: i Høør, midt i Skåne

Oas Junior Orangeri

Hvordan var det å bygge drivhuset?

- Vi gjorde det til et prosjekt for hele familien, så alle hjalp til og bar, løftet, skrudde, og kjørte «rullebår» - det er det trillebåren her i Skåne heter, sier Annica.

– Det har blitt barnas prosjekt, like mye som vårt, og de tar ansvar, ler Annica. Hvis du glemmer å vanne, er det de som kommer og minner deg på det - eller de vanner bare selv!

Vattning i växthuset pågår

Hvordan gjorde dere det med fundamentet?

- Min mann, Bjørn, er snekker og tror ikke på å gjøre noe halvveis, så det ble et skikkelig proft fundament!

– Vi startet med å legge en grunnmur av kubbestein som drivhusets sokkel kunne hvile på. Det er den samme steinen vi brukte rundt bassenget og plantebedene - så det blir likt.

– Så gravde vi ut all matjorden og la en fiberduk på bunnen av grunnen. På toppen av det ble det et lag med pukk og grus, som vi pakket godt med en pakkemaskin.

– Men i den delen hvor vi ønsket plantebed, har vi i stedet fylt matjorden tilbake, slik at plantene får fuktighet helt nedenfra.

- På toppen la vi ut sand til steinfliser og laget deretter en skillevegg mellom plantebed og gulvkant, slik at gulvflisene ikke tipper ned.

Uppbyggnad av växthuset Oas Junior Orangeri

Er det noen detaljer dere er spesielt godt fornøyd med?

- Under grunnsteinen trakk vi inn et vannrør som er koblet direkte til en regntønne. Så når det regner ute, blir det automatisk vannet i drivhuset ved hjelp av dryppslanger vi la ut.

– Jeg kjøpte faktisk en regntønne til, for jeg syntes det fungerte så bra. Vi har godt med regn her i Skåne!

"Det har blitt barnas prosjekt, like mye som vårt"

Växthusskörd

Hva er planene framover?

- Tanken er at vi skal lage hele hjørnet der drivhuset står, til et sted for alle våre dyrkingsprosjekter. Jeg har dannet meg et bilde der jeg kan gå inn gjennom en hagebue, kanskje med roser, og bak er det pallekarmer overfylt med blomster, erter og hva vi nå finner på opp gjennom årene. Og drivhuset blir liksom hjertet i alt.

Oas Junior Orangeri

Følg familien Norman på Instagram

- På @annicanorman kan du se nøyaktig hvordan vi har gjort det med fundamentet og følge hele drivhusbyggingen. I tillegg kan du se bassengbyggingen, lekehuset og alle de andre byggene vi laget!

Oas Junior Orangeri

For et vakkert lekehus du har!

- Vi vant den i en konkurranse som Grønt Fokus hadde for noen år siden. Det tok faktisk lengre tid å innrede enn å montere huset, for det var så gøy, sier Annica. Men jeg tror at nå er ungene så store at de ikke vil være der lenger, så jeg skal gjøre det om til et hønsehus i stedet!

Les mer om Oasen Junior Orangeri her


Skap et rom for alle anledninger Bestill drivhuskatalogen for 2023 som er fylt med inspirasjon og tips.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden