Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

Max svarer på de vanligste spørsmålene

Må jeg søke før jeg kjøper og monterer drivhus?
De fleste drivhus er frittstående, og hvis drivhuset står mer enn én meter fra tomtegrensen trenger man som regel ikke å søke. Men det er mange kommuner som har reguleringer for hvor stor del av tomten man kan bygge på. Vi anbefaler derfor alltid å ringe til kommunen først, for å høre om man trenger å søke.

Kan jeg bygge dette selv?
Ja! Drivhus kan noen ganger virke litt vanskelige å montere, men alle som tar tiden til hjelp får det til. Jeg har hatt kunder i ulike aldrer med ulik erfaring som i ettertid har fortalt at det var enkelt å montere drivhuset. Samtidig er det viktig å være veldig nøye i monteringsarbeidet. Les monteringsanvisningen og ta deg god tid, før du begynner å montere. Hvis ikke risikerer du at små unøyaktigheter i begynnelsen gir deg større problemer i fortsettelsen.
Sørg også for å ha hjelpende hender tilgjengelig. Ved montering av profiler og tak trenger man minst fire hender, så er man helt alene kan man ikke få det til.

Kan jeg sette drivhuset direkte på gressplenen?
Å plassere drivhuset på en helt jevn plen et sted det ikke blåser noe særlig eller er noe særlig telehiv, er fullt mulig. Men du kommer raskt til å merke det hvis bakken beveger seg. Bygg heller et skikkelig underlag som terrasse, støpt såle eller ved hjelp av stolpesko.

Hvordan forbereder jeg drivhuset for vinteren?
Sørg for å vintersikre drivhustaket med en stolpe i midten av taket, som kan holde toppbjelken til drivhuset oppe. Sørg også for å skuffe bort tung snø som måtte komme. Drivhus er sjelden klassifisert for å holde snø som veier mer enn 400kg/kvm.

Max 6 beste tips:

  • Avhengig av hvordan du ønsker å bruke drivhuset ditt, så er det lurt p tenke litt på hvordan du vil innrede det. Om det ene og alene skal brukes til dyrking bør du planlegge så du får plass til for eksempel plantebord, hyller og arbeidsbord. Planlegger du å bruke drivhuset som en hagestue så er det verdt å tenke gjennom hva slags møbler du ønsker å ha i drivhuset. Et bord med stoler tar mye plass, og i et lite drivhus blir det fort trangt. Også høyden er en viktig faktor. Vegghøyden bør være minst 158 cm eller mer. Da kan du stå langt ut i kantene og det føles mye romsligere. Det blir også lettere å henge utstyr i taket.
  • Monter så mye du kan selv. Å bygge drivhus er et stilig prosjekt som man får mye ros for når man er ferdig, og det føles alltid bra. Klart man kan man møte på problemer her og der, men vi på Grønt Fokus hjelper ofte kunder videre på telefonen. Ha tålmodighet og be et familiemedlem eller en venn om hjelp der man må løfte, holde og skru på samme tid. Og viktigst av alt; gå nøye gjennom monteringsveiledningen før du begynner. Det vil du spare mye tid på!
  • Lag et ordentlig fundament. Det finnes flere varianter, valget er ditt. Men et fundament på stolpesko er min personlige favoritt. Det er enkelt, det blir pent og det blir solid.
  • Kjøp gjerne et litt større drivhus enn du tror du trenger. Jeg har aldri hatt en kunde som har sagt at drivhuset de kjøpte ble for stort. Aldri. Det er heller tvert om. Det kan være vanskelig å vite på forhånd hvor mye plass man vil trenge, men husk at noen få tomatplanter raskt opptar 4-5 m2 av arealet.
  • Når du planlegger drivhuset er det viktig å tenke gjennom om du kommer til å trenge vann og strøm i drivhuset. Det kan være til fordel om du planlegger å bruke ulike vanningssystem eller belysning. Uansett hvilken type fundament du velger til ditt drivhus er det viktig at du har tenkt gjennom dette punktet først, for da slipper du å ha rør og kabler liggende over dørsvilla, men heller komme i trekkerør rett inn gjennom gulvet i drivhuset.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden