Slik lykkes du med monteringen

Vi har hilst på hos Andreas og Maria som begge er stolte eiere av hvert sitt drivhus. Andreas har dyrkingen i fokus og nyter sine egendyrkede og økologiske grønnsaker. I Marias drivhus finner du både stoler, bord og vannmeloner. Begge har montert drivhusene sine selv. Her deler de sine egne tips med deg.

Maria har, så lenge hun kan huske, drømt om et eget drivhus. For to år siden fylte hun 30 år og da fikk hun drømmen oppfylt. Et Odla drivhus på 9,8 kvadratmeter i gave av sin mann, Tomas. Nå står drivhuset endelig på plass på tomten. Her dyrker hun agurker, meloner, squash og tomater. Det er også mulighet til å slå seg ned i en stol med en kopp kaffe.

- Jeg hadde ikke regnet med at drivhuset kunne bli et ypperlig sted for meditasjon og yoga også, men her finner jeg faktisk ro og stillhet til det i tillegg.

Forarbeid

Drivhuset ble levert hjemme hos Maria. De åpnet opp monteringsanvisningen og leste gjennom alt før de begynte monteringen. Maria og Tomas ville ha et oversiktlig helhetsbilde hvordan monteringen skulle skje, se alle deler og hvordan de skulle sitte sammen, før de begynte selve monteringen.

Arbeid med en del av gangen. Profilene er merket på pakken for de aller fleste deler. Samme typer skruer brukes til drivhusets sider, tak og dører.

Til alle drivhus

Et skikkelig grunnarbeid

Andreas på sin side ville kunne spise sine egne økologiske grønnsaker og være selvforsynt den varme tiden på året. Han ønsket å maksimere dyrkingen i drivhuset sitt. Etter to år med sitt Oasen Senior har han høstet hundrevis av slangeagurker og gule plommetomater.

- Et godt grunnarbeid vil du ha igjen for i det lange løp. Vann og elektrisitet er f.eks. noe som er greit å legge inn mens du holder på med grunnarbeidet, så kan du jo koble alt til senere. Jeg ville gjøre et seriøst prosjekt, så jeg klargjorde for både el og vann med en gang.

Endelig skal monteringen begynne

Andreas sorterte ut delene på gresset for å se hvilke deler som hørte sammen. Han fulgte instruksjonene og begynte å montere drivhuset nedenfra. Først satte han sokkelen på plass, deretter begynte han på drivhusveggene. Når først en side var montert gjorde han på samme måte med neste side. Siden var det dags for takprofilene. De var to personer til monteringen, i og med størrelsen på drivhuset.

Glasset på plass

Glasset har slipte, runde kanter, men bruk likevel hansker. Maria og Tomas løftet glassene på plass helt til sist. Deres takglass var sikkerhetsglass på 1,50 meter langt og tre millimeter tykt. Det er fint å være to personer når man skal legge glassene, for glass er tungt og platene er lange. Man må løfte glasset forsiktig og ha kontroll hele veien på plass.

- Butikkpersonalet sa at vi kunne ringe dem og kundesenteret for å få monteringstips. Vi klarte det selv, men det er bra for de som trenger assistanse, sier Maria.

Les videre

Fakta

Maria

Bor: Med mannen Tomas og barna
Drivhus: Odla 9,8 m2
Marias monteringstips: Ha godt med tid! Les monteringsanvisningen før du begynner, og legg penger i sikkerhetsglass og automatiske lukeåpnere. Det er verdt hver krone.

Fakta

Andreas

Bor: Med kona og deres felles barn
Drivhus: Oasen Senior 14,2 m2 med takpynt
Andreas monteringstips: Les monteringsbeskrivelsen nøye. Finn ut hvilke moment som kommer og når du skal bruke verktøy. Pipenøkkel er viktig. Bruk skrujern til skruene i dørene. Få hjelp om du ikke er hendig. Det er ofte veldig hjelpsomt å snakke med noen, når man har behov for å lufte tanker og ideér.


Skap et rom for alle anledninger Bestill drivhuskatalogen for 2024 som er fylt med inspirasjon og tips.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden