«Skyvedørene mine kunne lages etter mine mål, ikke motsatt»

Vi har hilst på to av våre kunder som har bygget selv med våre skyvepartier. Det er Lotta som bor i Jursla, og Ulf som bor ved stranden til innsjøen Vättern. Lotta har en selvtegnet vinterhage på 50 kvadratmeter og et tre meter bredt fasadeparti i glass som integrerer vinterhagen med huset. I steden for å sette inn en vanlig ytterdør i gjestehuset satte Ulf inn et 4 meter bredt skyveparti hjemme hos seg, som gjør at lyset kan flomme inn. Her forteller Lotta og Ulf om hvilke muligheter du har med skyvepartier i helt glass.

Det var viktig for Lotta og hennes mann Rickard, at de kunne tegne og bygge sin hagestue som de selv ønsket å ha den. Og ikke minst selv bestemme størrelsen, slik at hele den store slekten skulle få plass. Det resulterte i en vinterhage på hele 50 kvadratmeter med 4 meter i takhøyde, der størstedelen av bygget er laget med skyvepartier i helt glass som inviterer både skogen og hagen rundt huset med inn. Men også faste vinduspartier er brukt. I og med at familien ville kunne benytte vinterhagen hele året falt valget raskt på skyvepartiene Isomax Pluss som isolerer veldig bra. Taket er av stålplate for å bedre kunne tåle eventuelle greiner som faller ned fra trærne over.

– Vi ville at det skulle være så lett som mulig å gå mellom stue og vinterhage, og åpne opp rommet i mellom. Og få inn mye lys også, så klart. Vinterhagen ble virkelig integrert med huset og løfter opplevelsen også av stuen inne. Det ble akkurat som vi ville ha det, sier Lotta.

«Vi kan selge huset og

bare bo i vinterhagen»

- Lotta Lagerlund

Fra stuen inne i huset ser familien rett ut i vinterhagen gjennom et mektig fasadeparti som er 3,2 meter bredt og 2,1 meter høyt. Valgmulighetene var mange, men valget falt til slutt på en løsning med fire skyvedører i glass.

Sansenes rom

Hele familien omgås i vinterhagen, alle dager, hele uken. De sitter i sofaen og nyter utsikten utenfor de store glasspartiene, som slipper inn lyset, naturen og energien til omgivelsene rundt.

– Dette er sansenes rom. Skogen, lyset og den friske luften. Alt finnes her, sier Lotta.

Grenseløs utsikt over innsjøen med skyvedører i glass

Ulf Ihreborn bor med sin kone i et hus på stranden til en stor innsjø. Barn, barnbarn og venner sov ofte over i huset. Det var herlig nok det, men Ulf og kona ville skape et eget krypinn for gjestene der de kunne sove over og samtidig få sin egen plass. Som sagt, så gjort. Ulf hentet idéer fra aviser og brosjyrer, og tegnet gjestehuset på 25 kvadratmeter som ble bygget med diverse materialer.

«Lyset gjør at vi får

mer romfølelse»

- Ulf Ihreborn

Å innstalere en vanlig dør var uaktuelt. I steden for valgte han skyvedører i helt glass med en bredde på 4 meter, så gjestene kunne nyte den vakre utsikten i all slags vær, uansett om de er inne eller ute. Byggesøknaden ble innlevert og bygget stod klart til sommerbruk, sommeren 2019.

– Vi ville slippe inn lyset og utsikten over innsjøen. Lyset gjør at vi får mer romfølelse og grensen mellom ute og inne viskes ut, sier Ulf.

Nå står skyvedørene Isomax Pluss med vinterisolering på plass. Ulf har til og med investert i lamellgardiner som beskytter mot sol og innsyn. Skyvedørene vender mot øst og er utsatt for både vær og vind, men det har ikke vært noe problem. Selve fasaden stikker ut 50 centimeter utenfor skyvedørene, for å få et mer dynamisk design i steden for et flatt og firkantet uttrykk.

– Skyvedørene var lette å montere, har bra kvalitet og er rimelige. Jeg valgte selv høyde, bredde, antall glass og hvilken tid på året jeg skulle sitte bak dem. Skyvepartiene Isomax Pluss tar også hensyn til mine egne mål, og ikke tvert om. Det liker jeg, sier Ulf.

«Vi kan selge huset og bare bo i vinterhagen»

Her i vinterhagen får Lotta og familien energi, rekresjon og sosial omgang med slekt og venner. Livet er på sitt beste når familien sitter der med en kopp kaffe med åpne glasspartier, mens varmen og lyset flommer inn og vinden puster forsiktig en varm sommerdag. Ofte tenner de lys og spiller musikk på kveldene.

Til alle hagestuer

– Når jeg kommer hjem fra jobb, går jeg og åpner opp fasadepartier og glasspartier, og kjenner at det er så skjønt å være hjemme. Jeg setter meg ned og kikker på alt og undrer om det er jeg som bor her. Iblant tenker jeg på at vi kan selge huset og bare bo i vinterhagen, sier Lotta.

Fakta

Ulf Ihreborn

Bor: Ved innsjøen Vätterns strand, sammen med kona
Skyvepartier: Skyvedørene Isomax Pluss for helårs vinterhage
Bruk av skyvedørene: Til gjestehuset der barn, barnbarn og venner sover over

Fakta

Lotta Lagerlund

Bor: Jursla, med mann og tre barn
Skyvepartier: Skyvedørene Isomax Pluss for helårs vinterhage
Fasadeparti: 3,2 meter brede og 2,1 meter høye
Bruk av vinterhagen: Til sosial omgang. Ved visse festligheter kan de være 30 personer rundt middagsbordet

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden