Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

«Vi kan selge huset og bare bo i vinterhagen»

Lotta Lagerlund, hennes mann Rickard og barna Frida, Olle og Gustav har et hus i Jursla på en tomt som grenser mot skogen. For tre år sidan fantes det en altandør og tre vinduer på huset. I dag er de bare et fjernt minne. De har lagt til en egentegnet vinterhage på 50 kvadratmeter og et tre meter bredt fasadeparti i glass som integrerer vinterhagen med huset. La deg inspirere av familiens idéer om hvordan de bygget med blant annet fasadepartier.

Fakta

Lotta Lagerlund

Bor: Sammen med mann og tre barn
Skyvepartier: Isomax pluss for helårs bruk
Fasadeparti: 3,2 meter bred og 2,1 meter høy

Det var viktig for Lotta og hennes mann Rickard, at de kunne tegne og bygge sin hagestue som de selv ønsket å ha den. Og ikke minst selv bestemme størrelsen, slik at hele den store slekten skulle få plass. Det resulterte i en vinterhage på hele 50 kvadratmeter med 4 meter i takhøyde, der størstedelen av bygget er laget med skyvepartier i helt glass som inviterer både skogen og hagen rundt huset med inn. Men også faste vinduspartier er brukt. I og med at familien ville kunne benytte vinterhagen hele året falt valget raskt på skyvepartiene Isomax Pluss som isolerer veldig bra. Taket er av stålplate for å bedre kunne tåle eventuelle greiner som faller ned fra trærne over.

Sansenes rom

Fra stuen inne i huset ser familien rett ut i vinterhagen gjennom et mektig fasadeparti som er 3,2 meter bredt og 2,1 meter høyt. Valgmulighetene var mange, men valget falt til slutt på en løsning med fire skyvedører i glass.

- Vi ville at det skulle være så lett som mulig å gå mellom stue og vinterhage, og åpne opp rommet i mellom. Og få inn mye lys også, så klart. Vinterhagen ble virkelig integrert med huset og løfter opplevelsen også av stuen inne. Det ble akkurat som vi ville ha det!

Hele familien omgås i vinterhagen, alle dager, hele uken. De sitter i sofaen og nyter utsikten utenfor de store glasspartiene, som slipper inn lyset, naturen og energien til omgivelsene rundt.

- Dette er sansenes rom. Skogen, lyset og den friske luften. Alt finnes her.

En stor leveranse ved tomtegrensen

Det var en tung leveranse som ble levert ved tomtegrensen deres. Med bærehjelp fra fire personer gikk alt riktig for seg. Snekkerne fulgte anvisningene enkelt, satte alle deler på plassog skrudde sammen fasadepartiet. Skyvepartiene var store, men snekkerne syntes de var lette og hadde en stabil konstruksjon. Det er lås på skyvedørene og på innsiden av det faste partiet.

Familien kom ofte på besøk tidligere, men nå som vinterhagen er på plass kommer de enda oftere. I blant har de vært hele 30 personer rundt bordet. Å ha en samlingsplass der alle får plass var en av hovedårsakene til at vinterhagen står der i dag.

Når Lotta har jentefest hjemme stenger de bare igjen fasadepartiet mellom stuen og vinterhagen, så lyden ikke forstyrrer sønnene som sitter og ser på fotball på den andre siden av glasset noen meter borte. Ingen lyd overføres fra det ene til det andre rommet, noe som betyr at de kan ha to fester samtidig, om de ønsker det.

En plass for rekreasjon og og avkobling

Her finner familien ny energi og de kan omgås med hverandre og med venner. Livet er på sitt beste når de kan sitte og nyte varm kaffe med åpne glassdører, kjenne varmen og se lyset flomme inn, samtidig som vinden puster dem forsiktig i ansiktet en varm sommerdag. Ofte tenner de lys og spiller musikk på kveldene.

- Når jeg kommer hjem fra jobb, går jeg og åpner opp fasadepartier og glasspartier, og kjenner at det er så skjønt å være hjemme. Jeg setter meg ned og kikker på alt og undrer om det er jeg som bor her. Iblant tenker jeg på at vi kan selge huset og bare bo i vinterhagen.

Til alle hagestuer

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden