Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

Emily designet sitt eget drømmested

Hvordan kan du få det gamle til å passe sammen med det nye? Emily jobbet med løse skyvepartier i helt glass, for å skape en skreddersydd hagestue som matcher stilen og følelsen til familiens 60-tallshus - ved å være en total kontrast.

Fakta

Emily

Familie: Emily Josefsson, Jakob Pierre, Ebbe 5 år og Freja 4 år
Skyvedører: Isolent vår/høst, antrasittgrå
Bor:  Tjörn i Sverige

Hva tenkte du på angående designet?

- Vi har gjort mye for å oppgradere selve huset. Vi har malt mursteinen, endret treverket, lagt om taket, men fortsatt er det temmelig originalt.

- Spørsmålet ble derfor om vi ønsket at hagestuen skulle smelte sammen med huset eller om den heller skulle skape kontrast? Og der valgte vi å lage vårt eget design som er helt klart forskjellig fra huset.

Du valgte å kjøpe kun skyvepartiene hos oss, hvorfor det?

- Vi vurderte litt å kjøpe et ferdig konsept, og det finnes selvsagt alternativer som stort sett er slik du vil ha det.

- Men ved å jobbe med løse partier, kunne vi designe alt reisverk i henhold til eget hode og da kom vi også ned i pris.

Hvilke gikk dere fram fra starten av?

– Først og fremst startet vi med byggetillatelsen, det vil si hvor stort det kunne bli og hvordan de maksimale målene var.

– Så lette vi etter skyvepartier som var så brede som mulig, og som kunne åpnes så mye som mulig, nettopp fordi vi ønsket den spesielle «ute, men inne» følelsen.

- Etter å ha sjekket med Grønt Fokus, designet vi faktisk hagestuen etter dimensjonene på skyvedørene. Og vi valgte den bredeste løsningen de hadde, som var en skyvedør med fire dørblad.

– Resultatet er over fire meter lange skyvepartier i helt glass på begge sider av hagestuen, noe som gir oss et fantastisk lys i hele rommet!

Til våre skyvepartier

"Et fantastisk lys i hele rommet!"

Hvilke fargevalg gjorde du?

- Vi valgte antrasittgrå farge på skyvepartiene, slik at fargen mykt ville matche husets svarte gjerder, blomsterkasser, tak- og stålplater.

- Sammen med den lysfargede trefasaden, bidrar den antrasittgrå fargen til å skape den følelsen vi ønsket oss; en moderne og «stille» hagestue.

Hvor lang er utesesongen deres?

- Vi valgte skyvepartier med isolerglass for vår og høst. Derfor kan vi forlenge utesesongen vår betraktelig, og man kan da også varme opp rommet for sporadiske anledninger om vinteren, for eksempel i julen.

Hva gjorde du med interiøret?

- Jeg laget en hagestue som er innredet som et vanlig rom, med mye fokus på møbler, belysning, tepper og gardiner. Deretter bestemte vi oss også for å sette på gips på veggene og male.

- På innsiden ønsket jeg ikke noen stor forskjell på selve huset og hagestuen.

Hva er du mest fornøyd med i dag?

- Jeg er veldig fornøyd med den utvendige helheten, med kombinasjonen av de mørke glasspartiene og den rolige og rene stilen på panelet og taket. Jeg synes det ble en herlig kontrast til vårt klassiske hus fra 1960-tallet.

- Hvis jeg hadde bygget et helt nytt hus, ville jeg sannsynligvis gjort alt i samme stil som denne hagestuen, sier Emily.

"Det har gitt oss alle litt krydder i hverdagen."

Hva betyr hagestuen for livet hjemme?

- Hele familien bruker hagestuen mye. Vi går dit når vi ønsker å nyte, slappe av og omgås med hverandre. I sommersesongen spiser vi nesten alle måltidene våre her og barna liker å sitte og leke, spille spill eller se på film. Jeg tror det har gitt oss alle litt krydder i hverdagen, sier Emily.

Til våre skyvepartier

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden