Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

Hagestuen ble vår nye stue

Sommeren 2021 begynte Hanna og Eero Jokirinne å bygge hus, og de visste allerede da at de ønsket en hagestue også. Etter å ha vært i kontakt med Grønt Fokus søsterselskap i Finland, klarte de å velge en hagestue som passet perfekt til deres behov, forteller Hanna. Nå kunne drømmen om en hagestue realiseres!

Fakta

Familien Jokirinne

Familie: Hanna – jobber i helsevesenet, 47 år og mannen Eero – salgssjef, 47 år og to hunder.
Produkter: Hagestuen Skape 14,5 m²;
Bor: Lojo i Sør-Finland.

Hvorfor ville dere bygge hagestue og ble dere fornøyde da den var ferdig? 

- Vi tilbringer mye tid ute i hagen uansett vær. Derfor ønsket vi et rom som støtter og tilrettelegger for utelivet vårt. Vi skaffet oss ikke en hagestue til pynt, men ønsket oss virkelig en utvidelse av hagen vår.

- Vi falt for hagestuen som heter Skape, fordi den kan kobles til en boligvegg fra kortsiden. På denne måten kunne vi benytte oss av lagerveggen der hagestuen var festet. Løsningen for oss ble vår egen separate plass i hagen, som vi kaller for «stua». Vi snakker alltid om å gå ut i «stua», og selv etter å ha bygget hus, fikk hagestuen forrang over husets innredning da vi kjøpte interiørdetaljer. 

- Vi er mer enn fornøyd med hagestuen vår. Det er vårt eget rekreasjonssted - en plass der vi kan slappe av. Det er vi så takknemlige for, sier Hanna fornøyd. 

Hvordan valgte dere hvilken årstid hagestuen skulle fungere i? 

- Dette kan oppsummeres i to ord: langvarig bruk. Som friluftsfolk ønsker vi å kunne få mest mulig ut av plassen hele året. Derfor isolerte vi fundamentet og valgte partier fra serien Isolent vår/høst.

Hvordan bruker dere hagestuen?

- Vi bruker hagestuen til avslapning flere ganger i uken. Vi ser på TV og nyter tapas og vin. Det er en slags hverdagsstue for oss, og vi sitter der hver gang vi har gjester også. Jeg hadde nettopp en jentekveld hjemme, og vi satt her selv om mannen min ikke var hjemme. 

Hva er det viktigste å vurdere før man kjøper en vinterhage?

- Hva du skal bruke den til og plassering på tomten. Etter det kan du begynne å tenke på de ulike modellene og isolerende egenskaper. Det kan også være greit å tenke på om rommet skal brukes mer til middager enn til sosialt samvær, noe som kan påvirke hvordan du ønsker å innrede rommet. Plasseringen på tomten kan det være greit å tenke litt gjennom også, slik at du får litt privatliv fra naboer.

Hvordan valgte dere å dekorere vinterhagen? 

- Vi valgte møblene etter bruksformålet og at alle møblene måtte tåle å bli liggende i hagestuen gjennom vinteren. Siden rommet først og fremst brukes til sosialt samvær og avslapning, valgte vi å ha en hjørnesofa som er behagelig å sitte i og som har et slitesterkt stoff av høy kvalitet. Med tanke på belysning, så tok vi hensyn til plasseringen av stikkontakter, og monterte en led-list i taket. 

- Om vinteren tenner vi masse lys og juletreet lyser opp rommet. Om sommeren er det dekorert med planter i stedet for stearinlys. Vi har brukt veggplassen til hyller og til plassering av TV-en. I tillegg har vi en liten gassovn som ekstra varmekilde og hyggefaktor. Å se på ilden og flammene er veldig beroligende, beskriver Hanna fornøyd. 

Hva synes vennene deres, slektningene og naboer om hagestuen? 

- De liker den veldig godt! En av vennene mine ble så glad i denne modellen, så hun vil ha en akkurat samme. Nå leter hun etter et hus der en modell som dette kan passe. Når datteren min kommer på besøk, ringer hun alltid på forhånd og ber meg om å slå på varmeren i «stua», slik at hun kan gå dit umiddelbart når hun kommer. 

Hva er det beste med vinterhagen? Hva er du mest fornøyd med? 

- Atmosfæren, roen og funksjonaliteten. Vi er rett og slett fornøyde med helheten! 

Har dere noen tips til de som planlegger å skaffe seg en hagestue? 

En fast vegg er god å ha. Veggen gir innsynsbeskyttelse, og du kan bruke den til hyller og TV.
Stikkontakter og belysning. Ta hensyn til plasseringen av stikkontakter og at det er nok stikkontakter. Belysning er et viktig element i innredningen. 
Sjekk ut forskjellige hagestuemodeller. Hvis mulig, gå og sjekk ut ulike alternativer på stedet. Du får en bedre idé da.  
Valg av tak-materiale. Sammenlign forskjellige materialer, for eksempel kanalplast og stålplate. Vi ville selv definitivt ikke erstatte kanalplasten med noe annet materiale. Tak av kanalplast gir et nydelig lys i hagestuen!
Monteringstjeneste. Hvis mulig, kan det være lurt å få profesjonell hjelp. Du vil spare tid og kan bare nyte resultatet.

Til hagestuen Skape

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden