Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

Hva kan man så gjøre i en hagestue?

En hagestue er så mye mer enn bare et rom. Så mye mer enn bare et sted der man kan nyte en kopp kaffe. En hagestue kan nemlig tilpasses din egen personlighet og dine egne interesser. Noen bruker hagestuen som sin egen lille systue og andre som sin lille «Man-Cave». Mulighetene er helt enkelt uendelige. En hagestue kan bli nøyaktig hva du vil den skal bli. Her kommer noen idéer vi har fått fra noen av kundene våre.

Festligheter legges alltid til hagestuen

Det sier i hvert fall kundene våre. Hagestuen blir alltid midtpunktet for en fest, uansett årstid. Om du inviterer til fårikål-fest, skalldyrmiddag, bursdagsfeiring eller grillfest på St. Hans, så er det i hagestuen det skjer. Og våre kunders venner elsker det.

Trening og yoga

Vi hadde ikke tenkt på det selv engang, før kunder begynte å fortelle oss hvor herlig det er å bevege kroppen ute i en hagestue. Å gjøre yoga utendørs er ofte ikke mulig på grunn av været og inne i huset er det ofte upraktisk og varmt. Ute i en hagestue derimot, kan man åpne opp skyvedørene og slippe inn litt frisk luft. Man får samtidig masse lys og varme, og følelsen av å være et annet sted.

Og hvem sier at du må trene alene? Du har alle muligheter til å invitere over en god venn til både yoga og en kaffe etterpå. Med et eget treningsrom hjemme sparer du dessuten mye tid på kjøring frem og tilbake. Tid du kan bruke til andre ting.

Kreativitet og kunst

Det er ikke alltid like gøy eller praktisk å utøve en hobby på spisebordet inne i stuen. Ikke alle har ekstra plass, og hvem liker å være i garasjen? Med en hagestue får du et sted der du kan være kreativ og dyrke alle dine hobbyer. Våre tilbakemeldinger er at en hagestue er perfekt for kunstneren og raskt blir et foretrukket atelié.

Om du skaper noe med akvarellmaling, akryl eller olje, så vil det herlige lyset og nærheten til hagen garantert gi deg ekstra inspirasjon. Du vil heller ikke være den eneste som liker å leke med farger, så gjør plass til flere når du først er i gang. Å leke med farger og skape fargerike motiv på bleke lerret når høstmørket setter inn, er også bra for en mental helse.

Spennende overnattinger

Barn liker tanken på å overnatte ute, men bortsett fra noen få vakre sommerkvelder i året, er det ofte både upraktisk og skummelt å overnatte ute i skogen. I en hagestue kan du gjenskape «bålplassen» ute i skogen og gjøre kveldstimene til et minne for livet. La barna invitere venner over på overnatting i soveposer, fortelle spøkelseshistorier og drikke kakao med marshmallows.

Når det er tid for å legge seg kan man avhengig av temperaturen utenfor, åpne opp skyvedørene og gjenskape campingfølelsen i det fri. Barna kommer til å sove så godt som aldri før, og våkne med brede smil om morgenen, klare til å innta en deilig pølsefrokost.

Med hagestuen som et lite drivhus

Ikke alle har plass eller råd til å ha både hagestue og drivhus hjemme i hagen. Men på samme måte som drivhuseiere ofte innreder drivhuset med stoler og bord, så kan en hagestue-eier fylle hagestuen med planter også. En hagestue er nemlig ypperlig for å dyrke planter og vekster! I en hagestue kan du montere lamellgardiner som du hele tiden kan justere, slik at plantene ikke får for mye sollys.

Isolertaket av kanalplast vil også stoppe solstrålene fra å brenne plantene dine. Planter liker å ha det temperert og i en hagestue kan du åpne opp skyvedørene og la plantene få smake frisk luft når det er behov for det. Med monterte tomatspiraler i hagestuen kan tomatplantene strekke seg opp mot taket, og duften fra tomatblader er det lite som slår.

Hverdagskos og helgekos

Så er det jo ikke så ofte man feirer de store begivenhetene, og desto viktigere blir da alle de mange små. Hvis man får besøkende en lørdagskveld kan du være sikker på at hvis døren ut til hagestuen står åpen, vil de besøkende helt automatisk sette seg der ute. Så man kan like godt dekke på der folket ønsker å oppholde seg.

Om man dekker på med frukt, salt kjøtt og god drikke, eller om man byr på sjokolade, chips og en aften med brettspill, så blir hagestuen det beste stedet å nyte de dyrebare frikveldene sammen med de man er glad i. Og hvis været tillater det en vakker sommerkveld, så kan man jo også gjøre plass på terrassen, skyve unna møblene, sette på musikken og by opp til dans. Hvem ville du ha svingt deg i valsen med her?

Til alle hagestuer

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden