Nyt sommeren lengst av alle - bestill og monter nå. Se aktuelle kampanjer her. Gjelder t.o.m. 29 juli.

Sune bygde sin egen hagestuedrøm


Da fotografen Sune Grabbe tok imot leveransen med skyvepartier, hadde han null erfaring om det å bygge en hagestue på egen hånd. Men med en klar plan og en liten kjøretur, klarte Sune å overgå seg selv!

Hva tenkte du da du bestemte deg for å bygge en hagestue?

– Samboeren min og jeg hadde lenge ønsket å forlenge utesesongen og samtidig bruke terrassen på en annen måte. Å kunne tilbringe tid ute, helt uavhengig av vær og vind, var viktig for oss.


Hva var første trinnet i byggingen?

– Å lete etter inspirasjon! Jeg lette etter bilder på nettet og gikk også rundt i nabolaget for å se hvordan andre hadde det. Det er et vell av informasjon og tips å komme på, for eksempel på Grønt Fokus nettsider. Da jeg hadde dannet meg et første bilde av hagestuen jeg ville ha, begynte neste trinn!

Var det et øyeblikk i monteringen der du følte det ville ha vært godt å ha noe hjelp?

– Egentlig ikke, men i mitt tilfelle valgte jeg å kle en del av taket med metallplater, så jeg kom i kontakt med en blikkenslager for å få hjelp med det, men det er jo ikke noe man må gjøre. Men generelt er det greit å få litt hjelp fra noen, hvis du skulle bli usikker om en ting.

Hadde du noen tidligere erfaring med å bygge noe?

– Ikke hagestuer, men jeg har pusset opp noen ganger gjennom årene. Jeg og partneren min har pusset opp hus som vi har bodd i før, og da har det handlet om både innvendig og utvendig renovering. Etter disse erfaringene følte jeg at man ikke trenger å kontakte et byggefirma, det er faktisk mulig å fikse mye på egen hånd!

Hva synes du om designet?

– For meg var det viktig at hagestuen passet godt inn med huset vårt. Kombinasjonen skulle bli lys og luftig, og det var derfor viktig å ha mye glass! Snart vil det også komme en glassgangen som jeg skal bygge, og taket til gangen vil danne gulvet for en balkong. Det vil passe sammen på en fin måte.

Hva er ditt beste tips til de som tenker på å bygge noe selv?

– Først og fremst vil jeg si at du må tro på deg selv. Du vet sannsynligvis mye mer enn du tror! Så er det også viktig å tenke på hvordan du vil bruke hagestuen. For meg var det viktig at det skulle føles luftig og ha plass til både familie og venner.

– Noen mennesker føler nok at de ikke har kunnskap nok til å få det til, men jeg tror du må utfordre deg selv litt og tenke at du ofte kan mye mer enn du tror. Det er bare viktig å ha litt sunn fornuft og samle inn informasjonen som trengs.

Hvordan var det å gå inn i en fiks, ferdig hagestue?

– Hvorfor gjorde jeg ikke dette tidligere, var nok min første tanke. Fra å være en ganske kjedelig uteplass til å bli et rom du vil være i hele tiden, helt uavhengig av hvilket vær det er. Som jeg sa, du vet mer enn du tror, så bare kom i gang!

Til alle hagestuer

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden