Unngå prisøkninger! Bestill en hagestue eller drivhus i dag, men utsette leveringen til våren. Til alle kampanjer

Hvordan spare strøm og energi i huset?


Her finner du tips til hvordan du kan spara strøm og redusere energikostnadene med energieffektive produkter. Utskifting av vinduer og inngangsdører kan bety tusenvis av kroner i lavere i energikostnader. Men også mindre innsatser kan utgjøre en forskjell.

ISOLER MED DØRER & VINDUER EFFEKTIV OG RIMELIG OPPVARMING LØSNINGER TIL DRIVHUSET

https://www.grontfokus.no/vinduer/
Vinduer

INSTALLER VINDUER MED LAV U-VERDI

Spar mye penger på å skifte ut gamle vinduer med nye. Energimerkede vinduer er energieffektive og gagner både miljøet og økonomien. Med nye vinduer får du godt isolerte vinduer i mange år fremover.

https://www.grontfokus.no/d--rer/ytterd--rer/
YTTERDØR

VELG DEG EN GODT ISOLERT INNGANGSDØR

Ikke la den verdifulle varmen lekke ut. En god og energieffektiv inngangsdør sørger for at varmeutslippet blir så lavt som mulig. Benytt i tillegg anledningen til å velge et helt nytt design, og gi huset en ny, frisk look.

https://www.grontfokus.no/vinduer/
ENERGIMERKNING

FORDELER MED ENERGIMERKEDE VINDUER

Fordelene med energimerkede vinduer er flere:

 • Energikostnadene reduseres
 • Bedre lydisolasjon
 • Senker husets klimapåvirkning
 • Øker verdien av huset
Med andre ord - energimerkede vinduer er en veldig smart investering.

Hvordan kan jeg redusere energikostnadene med nye vinduer og dører?
Vinduer med dårlig isolasjon og utette inngangsdører slipper ut mye varme. Bare ved å sette inn energieffektive vinduer, kan du redusere energikostnadene med inntil hele 30 prosent!

De fleste av landets eldre eneboliger har fortsatt bare doble vinduer. Gjennom disse forsvinner inntil en tredjedel av husets varme. Litt nyere hus har vanligvis vinduer med 3-lags glass som isolerer tre ganger så bra som gamle, tradisjonelle og doble vinduer. Men de nye, moderne og energieffektive vinduene isolerer dobbelt så godt igjen, som de tredobbelte vinduene! Så her er det mye penger å spare hvert eneste år. Som bonus reduserer du i tillegg klimapåvirkningen.

Her kan du beregne energibesparelsene dine
Hva betyr U-verdi og isolasjonsverdi?
U-verdien, noen ganger også kalt en isolerende verdi, viser hvor mye varme en dør eller et vindu slipper gjennom. Jo lavere U-verdi, jo bedre isolasjon. Gamle 2-glassvinduer har for eksempel en U-verdi på rundt 3,0. Setter du inn et moderne energiglass, kan du ende opp med lave 1,1 i U-verdi. Da har du spart mer enn 60 prosent av varmen som gikk gjennom de gamle vinduene dine. Hos oss kan du til og med finne inngangsdører og vinduer som har u-verdier helt ned til 0,77.

Eksempler på vinduer med en U-verdi på 0,95 finner du her

Her kan du se en av våre inngangsdører med U-verdi 0,77
https://www.grontfokus.no/klimat-och-varme-/kaminer/day-gasskamin-med-vifte-420774
GASSKAMIN

GASS GIR DEILIG VARME

En gassovn med innebygd vifte sprer varmen utover og gir deilig varme på en god og rimelig måte.

https://www.grontfokus.no/hagestue/tilbeh%C3%B8r-hagestue/sahara---gassovn-417661
GASSOVN

GASSOVN I RUSTFRITT STÅL

Gassovnen som passer perfekt inn i det moderne hjemmet. Varmer enkelt og raskt opp et valgfritt rom, så du kan nyte en god innetemperatur.

https://www.grontfokus.no/spabad-og-badestamper/vedfyrt-badestamp/
BADESTAMP

VEDFYRTE BADESTAMPER

Gi deg selv litt luksus som ikke påvirkes av strømprisene. I tillegg kan du plassere en vedfyrt badestamp der du ønsker, uten å tenke på hvor nærmeste stikkontakt er.

Hvorfor gir en gasskamin med vifte energibesparelser?
Mange kjøper en kamin til hagestuen, huset eller hytta fordi det hever hyggefaktoren betraktelig. Men det er også en praktisk varmekilde, og i dag også en mulighet til å redusere energikostnadene våre. En gasskomfyr bruker gass i stedet for strøm for å skape varme. En gasskomfyr som er utstyrt med en vifte fordeler varmen bedre i rommet og gir varme til rommet raskere og over en større overflate. Jo raskere et rom varmes opp, jo raskere kan du igjen skru ned varmen.
Hva er driftskostnadene for en vedfyrt badestamp?
Siden en vedfyrt badestamp bare trenger ved for å varmes opp, vil driftskostnadene være små sammenlignet med elektriske spabad. En vedfyrt badestamp tar bare 1,5-3 timer å varme opp avhengig av hvilken modell du kjøper. Siden ovnen er integrert i stampen under et av setene, varmes vannet opp veldig effektivt. Dette gjør at oppvarming kan gå dobbelt så fort, sammenlignet med mange standard badestamper på markedet.
https://www.grontfokus.no/drivhus/tilbeh%C3%B8r-drivhus-1/digital-termostat-421168
Termostat

SPAR ENERGI VED Å HA FULL KONTROLL

Styr varmen med en digital termostat til drivhusovnen. Pass på at du ikke varmer drivhuset mer enn det som er akkurat nødvendig. Husk at forskjellige planter har forskjellig behov.

https://www.grontfokus.no/drivhus/drivhus/
Kanalplast

DRIVHUS MED KANALPLAST

Visste du at et drivhus med kanalplast opprettholder et jevnere drivhusklima gjennom hele året enn et drivhus med glass? Ikke bare er det holdbart, men det isolerer også bedre i kulde. Kanalplast skjermer også plantene for den sterkeste solen om sommeren.

https://www.grontfokus.no/drivhus/tilbeh%C3%B8r-drivhus-1/plantetelt-for-overvintring-421175
PLANTETELT

OVERVINTRINGSTELT TIL PLANTER

Et overvintringstelt vil hjelpe plantene dine med å komme seg trygt gjennom vinteren. Plasser teltet i drivhuset og spar energi. Tre lag bobleplast gir god beskyttelse mot frost, og du trenger ikke å varme opp drivhuset så mye som før.

Hva er fordelene med et drivhus med kanalplast?
Den store fordelen med et drivhus i kanalplast, når det gjelder energi, er at kanalplast isolerer bedre i kulde. Men selvfølgelig er det flere fordeler. Man kan si at glass er for mennesker, mens kanalplast er for planter. Er du mest opptatt av plantene dine vil et drivhus i kanalplast alltid være best for deg. Her er noen flere fordeler:

 • Solid og holdbar
 • Jevnere klima enn med glass, i alle årstider
 • Lettere å jobbe med under montering
 • Skjermer for sterk sol på sommeren
 • Isolerer bedre når det er kaldt ute

Finn ditt favorittdrivhus her
Hvordan vintersikre drivhuset?
Energispørsmålet er aller helst viktig for deg som skal overvintre plantene dine i drivhuset. Men det er også noen andre ting som kan være greit å tenke på før vinterkulden tar overhånd. Alt for at drivhuset kan levere den samme grønne gleden hvert år.

 • Sjekk at glassene og listene er hele. En sprekk i en rute, eller en tetningslist som har falt av, kan bli den lille detaljen som en sterk vind raskt griper tak i. I tillegg vil du jo ikke at den dyrebare varmen skal lekke ut, hvis du har valgt å varme opp drivhuset ditt i de kalde månedene.
 • Sylinderne til dine automatiske lukeåpnere bør bringes inn for vinteren, da disse kan bli ødelagt av kulden.
 • Det kan være smart å låse eller blokkere døren og sikre alle vinduer, slik at disse ikke blåses opp av sterk vind. Siden drivhuset ikke er laget for å bære noe tungt, bør snø som legger seg på taket børstes av. Dette gjelder spesielt våt snø, da dette kan bli veldig tungt.
 • Hvis du reiser bort og ikke har anledning til å passe på drivhuset hele vinteren gjennom, kan et tips være å plassere en støtte mellom bakken og takprofilen i midten av drivhuset. Har du et stort drivhus kan man med fordel ha både 2 og 3 slike støtter. Dette setter man enkelt opp med noen trestolper.

Her finner du ulike typer produkter som hjelper deg med energieffektiv oppvarming og overvintring av plantene dine
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden