SLIK BLIR
SKYVEDØRENE VÅRE TIL


Vi hilser på i vår egen fabrikk

Grønt Fokus ble stiftet i 1992. I starten var det drivhus som var hovedfokuset, men hagestuer og skyvedører kom etter hvert også inn i bildet og ble raskt den viktigste delen av sortimentet. Siden 2011 har nesten alle våre skyvepartier kommet fra egen produksjon i Skåne. Her utvikler og produserer vi våre populære og rimelige skyvepartier og selger disse direkte til kundene, uten fordyrende mellomledd.

På fabrikken i Bjuv møter vi to ansatte, Markus og Zafiro, som snakker om hvordan en del av prosessen ser ut.

Fortell litt om hva som lages her på fabrikken!

– Her produserer vi det meste av våre skyvedører. Vi har blant annet både foredling og produksjon av aluminiumprofiler. Noen av elementene er at vi måler, kutter, borer, stanser og trekker tettelister. Deretter sendes det hele videre til monteringshallen. Der fortsetter arbeidet systematisk med fokus på detaljene. Vi sørger for at alt stemmer på millimeteren og at det blir estetisk tiltalende, sier Markus.

Lokalet er fullt av aktivitet og produksjonen blomstrer. Markus og Zafiro viser oss hvordan de ulike presisjonsmomentene gjøres, samtidig som de forklarer viktigheten av nøyaktighet.

Hva er viktig å tenke på i jobben din?

– Det handler veldig mye om faglige ferdigheter og å kunne produsere varer av høyeste kvalitet. Vi ser på det hele som ekte håndverk, som ingen moderne maskiner kan erstatte. Vi har ingen samlebånd her, alt er skapt for hånd og med en lidenskap for sluttproduktet, forklarer Markus.

Når vi ser oss rundt i rommet, er det lett å bli inspirert av det kreative miljøet som er fullstappet med tekniske ferdigheter og stolthet over det som leveres til kundene. Fra produksjon, til montering og emballasje, gjelder høyeste standard hele veien.

Fabriken i bjuv
Zafiro & Markus i fabrikken.

– Alle deler av prosessen er like viktige. Vi pakker også alt i esker og sørger for at det kommer med tilbehør som monteringsinstruksjoner, skruesett og lister, sier Zafiro.

– Vi har også en streng kvalitetssjekk med P-merking og CE-merking. Vi sjekker at alle mål er riktige, og vi har høye kvalitetskrav til alle deler, slik som de ulike bore- og stansestasjonene, legger Markus til.

Hva er det beste med jobbene deres?

– Det er et morsomt og variert arbeid der jeg gjør forskjellige deler av prosessen, alt fra stansing til emballering, svarer Zafiro.

– Det gjør meg glad å vite at disse produktene vi produserer for hånd, vil bli brukt i mange år fremover og vil bidra til mange fantastiske øyeblikk i folks hjem. Det er viktig for meg, svarer Markus.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden