SE HER! Hele 30% rabatt innen hagestue! Gjelder t.o.m. 6. februar. Til kampanje

VIKTIG Å TENKE PÅ NÅR DU INNREDER DIN HAGESTUE


Svenske Pernilla Jansson arbeider som innreder på heltid. Her er hennes tips på hvordan du best mulig innreder en hagestue!

Det finnes en regel jeg synes alle burde utgå fra og det er å innrede etter dine og familiens egne behov. Da blir det et rom du virkelig benytter deg av, og du skaper samtidig plass til familiens interesser. Når man f.eks. innreder en vanlig stue, så blir det fort mye bokhyller, sofabord osv. I en hagestue derimot får du en mulighet til bare å innrede med ting du interesse-rer deg for. Liker du å dyrke, så vil du kanskje ha et dyrkingsbord. Liker du å se på TV så har du en deilig plass å se på fotball. Og liker du veldig godt den bok-hyllen, så lager du plass til dine favorittbøker også. En annen ting jeg synes man bør tenke på er at hagestuen må ses på som en forlengelse av huset, men det er også en plass der du kan komme nærmer naturen. Derfor bør hagestuen gå i samme stil som huset, slik at det alltid kjennes naturlig å omgås der. Innred det tidsriktig i forhold til resten av huset, så det blir en helhet. Det synes jeg er viktigere enn å kjøre på de siste trendene. En hagestue skal også være lett tilgjenglig og ha en enkel innredning. Det skal være enkelt å kunne spise kveldsmaten der. Innred for et enkelt liv. Da kommer du til å benytte hagestuen utrolig mye mer!

Belysning, vekster og tekstiler

En hagestue kan forbedres veldig mye innenfor tre områder: Belysning, vekster og tekstiler. Å ha vekster og litt grønt gir en helt ny følelse til et rom som du kanskje synes er litt kjedelig. Foruten en trivelig detalj, så kan vekster også fungere som innsynsbeskyttelse. Svenske Pernilla Jansson arbeider som innreder på heltid. Her er hennes tips på hvordan du best mulig innreder en hagestue! Plasser en stor palme i et hjørne eller bygg et gardin av vekster! Belysning er viktig av mange grunner og er også en lur måte å endre helhetsinntrykket av et rom. Man pleier å dele inn lys i tre ulike kategorier: Stemningslys, funksjonslys og allmen belysning. Stemningslys er f.eks. lysslyng-er og levende lys. Funksjonslys er mer målrettet, som f. eks. en leselampe. Og allmen belysning er større lamper som lyser upp! Til slutt er tekstiler både lurt og gøy å jobbe med. Gardiner kan be-skytte mot varmen når det blir for mye sol. Eller om du er en av dem som vil ha en TV i hagestuen, så er det bra å kunne ha et gardin for å unngå solglans i skjermen.

Feil du vil unngå

I begynnelsen er det viktigt å ikke fokusere på det som er smått. Begynn med de store delene. Det er selvsagt lettere å velge en vase enn en stol, men det er lurt å begynne helt på bunn. For eksem-pel med veggfarge, belysning og større møbler. Setter du dette først kan du enkelt gå videre til detaljer som vekster og vaser. Har man derimot mislyktes helt fra starten av, kan man aldri redde det i havn med en blomst. Glem ikke å skape plass for oppbevaring. Da slipper du at alt fra dyner til puter slenges inn i et hjørne. Uansett om det handler om krukker eller barnas leketøy, så vil du ikke at de skal væra i veien.

Fem raske innredningstips

  • Å jobbe med tekstiler er en enkel vei for å få til en kose-ligere feeling.
  • Tenk på å få til beste mulige utsikt når du møblerer.
  • Din hagestue skal være lett tilgjengelig. Tenk på hvor du plasserer møbler for enkel inn- og utgang.
  • Du kan skape en stor forandring med kun å bruke vekster, tekstiler og belysning.
  • Bland og mix brukte ting med nyinnkjøpte, for et genuint og hjemmetrivelig inntrykk.
  •  Ange postnummer för att få riktade erbjudanden