SE HER! Hele 30% rabatt innen hagestue! Gjelder t.o.m. 6. februar. Til kampanje

Inspirasjon


Tilbake

Kundereportasje


"Drømmen om en hagestue ble virkelighet!"

De aller fleste av oss har en eller flere drømmer man ønsker å gjennomføre i løpet av et langt liv, og drømmene endrer seg ofte etter hvert som tiden går. Når man er ung er det ofte fokus på reiser og eventyr, mens man med alderen ofte drømmer mer om å pynte opp hjemme og skape et sted der familie og venner kan samles i sosiale settinger og nyte hverandres selskap.

Murti Maini bor med sin kone i et romslig og lyst rekkehus med en frodig hage. Stemningen er avslappet og solen skinner på busker og trær. Murti tar imot de besøkende i familiens nye hagestue, en S30 Excellent på 16 m2. Et rom med plass til trivsel og livsglede.
- Etter at hagestuen ble bygget har vi nesten ikke spist middager inne på kjøkkenet gjenom hele våren og sommeren. Vi har hatt masser av trivelige sammenkomster med inntil 16 sittende gjester, utbryter Murti med en varm latter.

Idèen om å skaffe seg en hagestue var det Murtis kone som stod for. Det tok noen år før idèen ble en realitet, men nå er det gjort. På den lille tomten fantes det før en terrasse med et flott seiltak som beskyttet mot solen. Men når været ble på dårlig humør ble det for regnfullt og forblåst til å sitte ute.
- Vi kunne ikke utnytte hagen vår som vi ville og bestemte oss for å bygge vår aller første hagestue i livet. En beslutning vi overhodet ikke angrer på, ettersom vår nye hagestue enkelt og greit er en eneste stor suksess, forteller Murti.

Utvelgelsesprosessen
Beslutningen om å gå til anskaffelse av en hagestue ble tatt på høsten, og familien gikk grundig til verks. Man valgte blant fire forskjellige alternativ. Valget endte til slutt på  hagestuen med isolertak og S30 Excellent skyvepartier som Grønt Fokus har i sitt sortiment.
- Kvalitet, stil og pris er selvsagt veldig viktig, men man kan faktisk si at det var imøtekommenheten som til slutt avgjorde saken. Vi fikk veldig fin hjelp, både i utstillingen og på telefonen. Det kjentes 100 % riktig helt fra starten av, sier Murti. Gjennom noen vinteruker bygget noen snekere hagestuen, med noe hjelp fra Murti, som med egne øyne fikk se sitt nye favorittrom vokse frem. En hagestue som står godt imot harde vinterstormer og kraftig regn. - Hadde det ikke vært for vinterværet hadde byggingen gått på en uke, mener Murti, som samtidig berømmer den fine hjelpen han fikk av en arkitekt i forbindelse med søknadsprosessen.

Et gledesrom som forlenger sommeren
Hele drivkraften med satsingen var å kunne være mere ute i det lysere sommerhalvåret. Allerede i mars begynte familien å bruke hagestuen og man regner med å bruke den inn i oktober. Å gå for en sommerstue var et bevisst valg.
- Vi ønsket ikke et vinterisolert rom, men et lyst og luftig rom som forlenger sommeren. Nå kan vi komme nærmere gresset og solen, og få en mer luftig følelse i hagestuen. Og skulle været bli dårlig har vi et sted å sette solstolene i le av regn og vind.

Populært blant vennene
Minst en time hver dag. Så mye tid bruker familien i hagestuen til morgenkaffen etter den daglige mosjonen, middager, lesing og lytting til musikk.
- Jeg er veldig glad i vår nye hagestue. Våre gjester skryter av rommet og synes vi har løftet hjemmet vårt til et nytt nivå. Vi pleier å tøyse og si at ”noen ønsket oss alt det beste”, i dette prosjektet, siden alt sammen ble så bra til slutt, avslutter Murti med en latter.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden