GJØR PLASS FOR EN LANG SOMMER Se alle aktuelle tilbud her. Gjelder t.o.m. 28. juli.

Så gøy at du vil skape et dyrkingsparadis!

Det som starter som en drøm, kan fort resultere i et solvarmt drivhus der du står og grafser med fingrene i jorda. Å kunne dyrke og høste egne grønnsaker er en følelse som er vanskelig å beskrive. Men at vi har godt av det i både kropp og sjel, det er sikkert.

Her har vi samlet våre drivhuseksperters beste råd til deg som ønsker å bruke drivhuset ditt for å skape et dyrkingsparadis. For at det skal bli akkurat som det du har drømt om, kreves det litt planlegging før du bestiller og monterer drivhuset ditt.

Gå gjennom vår lure sjekkliste med tips før du kjøper drivhus. Da er første trinnet på veien mot drivhusdrømmen gjort.

Sjekkliste - tips til ditt drivhuskjøp

  • Inspirasjonstur - hvis du har muligheten, besøk forskjellige drivhus for å få en følelse av hva du vil ha. Besøk utstillingsbutikker og se på forskjellige muligheter. Lag et klart bilde av drømmen din.
  • Størrelse - hvis du vil skape et ekte dyrkingsparadis, må du huske på at tomater f.eks. har helt andre behov for høyde, jorddybde og plass til røtter enn blomster har. Du vil ikke risikere at det du har tenkt å dyrke ikke får nok plass. Når vi snakker med kundene våre, forstår vi raskt at de sjelden angrer på at de kjøpte et tilsynelatende for stort drivhus.
  • Smarte rom - du trenger ikke bare ha plass til dyrking, men også plass og rom som forenkler arbeidet i drivhuset. Gjerne et plantebord eller dyrkingsbenk hvor du også kan montere dyrkingsredskapene dine. Ikke glem at den skal tåle et fuktig klima.
  •  Plassering - plasser drivhuset for å skape det beste klimaet for dyrking. Mange planter trives best med en vandrende skygge.
  •  Materiale - hvis du er en dedikert hobbygartner, kan du med fordel velge kanalplast i stedet for glass i tak og vegger. Det beskytter plantene mot det sterkeste sollyset om sommeren og beholder varmen bedre om våren og høsten.
  •  Drivhus med doble dører - en praktisk og stilig løsning for å komme inn og ut med en vanlig trillebår.
  •  Et isolert fundament - gir en jevnere temperatur. Når det er litt kaldere om natten, vil det være lettere for deg å opprettholde temperaturen i drivhuset ditt.
  •  Enkel tilgang til vann - du vil ikke måtte løpe rundt med vann over lengre avstander. Sørg for at du er i nærheten av regntønnen, vannslangen eller invester litt i å legge vann inn i drivhuset. Alternativt kan du la plantene passe seg selv med automatisk vanning, noe som blir verdsatt av både deg og plantene dine.
  •  Gode ventilasjonsmuligheter - i varme perioder trenger du god ventilasjon i drivhuset. Luft for mye, heller enn for lite. Automatiske lukeåpnere hjelper deg med å opprettholde en jevn temperatur i drivhuset.
  •  Skygge når det trengs - solens stråler kan være sterke, og spesielt om sommeren da kan de sette plantene i fare. Med skyggegardiner, skyggenett eller skyggepasta kan du beskytte avlingene dine mot solens sterkeste stråler.
  •  Isolerplast- og drivhusvarmere - for den kalde årstiden. Sørg for at du opprettholder ønsket temperatur selv i kaldere perioder.
  •  Dyrkingsbed - plant i dyrkingsbed i stedet for i potter. Med et skikkelig bed får du mer jordvolum og vannet beholdes lenger.

Tilbehør til dyrkingsparadiset

  • Vanning som forenkler

    Det blir varmt i et drivhus. På varme sommerdager må du vanne daglig - og da vil du ikke måtte bære en vannkanne frem og tilbake hele tiden. Sørg for å ha vann i nærheten og se nærmere på praktisk tilbehør og automatisk vanning.

    Se tilbehør til vanning
  • Skap gode luftemuligheter

    Sørg for at du lager gode ventilasjonsmuligheter i drivhuset ditt, slik at du kan skape det optimale klimaet for dyrking. Selv de mest varmeelskende plantene vil ikke ha for mye av det gode. Automatiske lukeåpnere hjelper deg å opprettholde riktig temperatur i drivhuset.

    Ta en kikk på lukeåpnere her
  • For kaldere dager

    Ta vare på drivhus og planter selv i de kjøligere årstidene. Ved hjelp av diverse tilbehør kan du tåle frostnetter og overvintre delikate planter. Når det gjelder temperaturen, er 15 grader om natten en god målestokk. Det kan være vanskelig å oppnå optimale forhold - da er det smart å regulere temperaturen med for eksempel en drivhusvarmer.

    Se tilbehøret her

Og så noen dyrkingstips...

Les deg gjerne opp på hva man kan dyrke samtidig - hvilke planter trives sammen og liker samme temperatur? For eksempel liker ikke tomater å bli dyrket sammen med poteter, men de trives godt sammen med gulrøtter. Agurk liker å henge med jordskokker, men trives ikke så godt sammen med tomater. Det gjør derimot paprika.

Plasser plantene som elsker varme, som agurk, chili og paprika, langt inn i drivhuset. Tomatene kan på sin side stå litt nærmere døren.

Våg å tenke utenfor boksen. Du kan dyrke det meste i drivhuset ditt. Høst ikke bare tomater, men også kiwi, drue, squash, chili, meloner eller aubergine.

Hvis du er nybegynner - velg planter som trives i drivhus. Velg ut noen få sorter til den første sesongen og legg til flere etter hvert som du lærer og ser hvordan vegetasjonen utvikler seg i drivhuset ditt. Ikke dyrk for tett. Husk å dyrke slik at plantene får god plass til å vokse seg store og sterke.


Les mer

 

Få hjelp fra en ekspert

Ønsker du hjelp til å komme i gang? Vi har Norges mest erfarne rådgivere.
Ring oss på tlf. 38 18 18 18 eller bestill et møte når det passer deg.

TIL MØTEROMMET


 


Skap et rom for alle anledninger Bestill drivhuskatalogen for 2025 som er fylt med inspirasjon og tips.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden