Stormsikre drivhuset ditt i 6 trinn


Det er lett å forstå hvorfor drivhuset er mange menneskers favorittsted i hjemmet. Det kan tilby deg en rolig oase der du kan ta deg av favorittplantene dine, eller et sted for en koselig hangout til ettermiddagskaffen. Men for at den skal kunne levere samme grønne glede år etter år, er det viktig at du sikrer den mot elementene. Vi anbefaler seks trinn for å stormsikre drivhuset ditt.

1. Finn det rette stedet i hagen

Plasser drivhuset ditt på et sted i hagen din der det kan stå så beskyttet mot vind som mulig. Det kan også være en god ide å plante busker som ly for vinden.

2. Vær nøye med forankring og montering

Forsikre deg om at drivhuset ditt er godt forankret. Sørg også for at profilene til drivhuset er satt opp i henhold til installasjonsinstruksjonene og kontroller jevnlig drivhuset for eventuelle skader.

Vi anbefaler at drivhuset monteres på en sokkel som er forankret til bakken. Sokkelen kan være laget av aluminium eller impregnert tre. Integrert sokkel er inkludert i drivhusene Odla, Oasen og Skogly, og er ellers tilgjengelig som et frivillig tilbehør for andre drivhus.

Til alle drivhus

Nedenfor er et eksempel på hvordan du monterer og forankrer en sokkel for drivhus fra det danske merket Juliana.

3. Sikre dører og vinduer

Vind som kommer inn i drivhuset kan skape et høyt indre trykk og man risikerer at vinden kan blåse ut hele glassruter eller plastplater. Lås eller lukk døren og fest alle vinduer før vindfulle årstider eller en kommende sommerstorm.

Se hva som skjer når Qube drivhuset testes i en vindtunnel:

4. Beskytt mot ytre skader

Ta inn løse ting i hagen som redskaper og utemøbler for å unngå at de blåser bort og skader drivhuset ditt.

5. Foreta regelmessige kontroller

Sjekk regelmessig at glass og lister er hele. En sprekk i et vindu eller en tettelist som har løsnet, kan være alt som trengs for at sterk vind kan få ekstra godt tak i drivhuset ditt.

drivhus

6. Bor du på et værhardt sted - velg et solid drivhus

Til deg som er i ferd med å kjøpe et nytt drivhus, er det forskjellig materialer man kan se etter. Herdet glass i tykkelser 3 og 4 mm er sterkt og mer værbestandig enn vanlig glass. Sikkerhetsglass sprekker i mindre og rundere biter, hvis de først knuses, og dette er sikrere enn vanlig glass som knuses til store skarpe skår.

Montering av sikkerhetsglass med gummilister gir drivhuset god beskyttelse mot regn og vind. De fleste drivhusene i vårt utvalg med sikkerhetsglass monteres med slike gummilister. Se for eksempel Qube, Juliana, Oasen og Odla.

Drivhusene våre står stabilt,
selv i hardt vær.

Vi er så trygge på kvaliteten at vi gir deg som kunde 6 års stormgaranti på alle drivhus av typen Skogly, Oasen, Juliana, Linnea og Dahlia.
Les mer om stormsikre drivhus

Les mer

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden